joi, 27 mai 2010

Frumusetea nu e frumusete.

Frumusetea nu e frumusete. Nu se "calculeaza" doar prin culoarea ochilor, prin marimea nasului, sau prin cate kilograme ai. Frumusetea nu e ceva ce se vede in oglinda. Chiar cred ce spun, cand spun ca noi toti, in felul nostru suntem frumosi..
Prin raftul de amintiri prafuite, nu pot sa nu remarc, cativa oameni care au fost cu adevarat frumosi in viata mea. Oameni frumosi in inteligenta si in gandire, in spontaneitate sau in vorbe. Chiar as putea crede ca frumusetea interioara este mai importanta. Cu mult mai importanta decat frumusetea exterioara, avand in vedere ca aceasta din urma se poate modela, si intr-un final, dispare.. in timp. Calitatile noastre se numesc frumuseti, in timp ce defectele noastre, sunt defecte. Nu exista oameni perfecti, desi tindem la asta. Fac o paranteza si spun (Ce mult timp a trecut de cand nu am mai vorbit despre perfectiune). Afara din mintea mea, si din viata mea, sunt in schimb oameni cu adevarat frumosi. Fiinte deosebite, si tinand cont de ce am spus asa, ar fi putut fi "miss", daca ar fi participat la vreun concurs de gen. Sunt persoane pe care nu am stiut sa le tin in viata mea, sau fiinte pe care nu am stiut sa le atrag. Fara ironie le pot cataloga ca fiind Frumuseti rare.. Dar viata inca nu s-a terminat, si nu se stie ce surprize aduce.
Oglinzile nu au rost in viata noastra. Nu au sens, atat timp cat nu incercam sa impresionam, si sa parem abstracti.. Ne ajuta sa fim simpatici, dar nu frumosi. Intelectul e frumos, iar atunci cand nu avem asa ceva, cu siguranta incercam sa fim simpatici, pentru a fi catalogati drept frumosi. Desi la unii e putin mai greu de descoperit, frumusetea exista.. Exista in fapte, in vorbe, sau in actiunile pe care le intreprind tertele persoane. Nu e greu sa fim frumosi. Si tocmai asta ne face frumosi, ca nu trebuie sa invatam sa facem ceva, sau sa ne chinuim sa facem. Tot ce trebuie facut e sa gasim acel ceva la care suntem buni, si ne place, sa exersam asupra "frumusetii".. Si vom fi remarcati. Frumusetea nu e frumusete!!

4 comentarii:

  1. Nu te contrazic, Mip :). Dar fara oglinzi nu o sa ne mai vedem sufletul...Si adu-ti aminte discutia despre film (n. "Dorian Gray" ca sa stie toata lumea). O sa ajungem sa ne apreciem fara limite, caci asa e natura umana. Si, in timp, ne vom da seama ca sub frumusetea care o vede lumea suntem o "pictura mancata de viermi" (stiu, e o imagine neplacuta..neplacuta pentru ca e adevarata)

    RăspundețiȘtergere
  2. Mip a spus doar atat? :)..e copywrite, asta spun eu de obicei la mesajele tale

    RăspundețiȘtergere
  3. Copyright (Drepturi de autor) Si atat am de zis. Tot ce am de zis, iti spun, sa vorbim noi. Eu scriu pentru lume acolo unde vede lumea, si scriu, sau vorbesc ce am de vorbit cu cine am de vorbit, fara sa vada lumea. :)

    RăspundețiȘtergere

Comentati aici..