miercuri, 20 martie 2013

Cine sunt eu sa spun "nu"?

Intr-adevar, in alte momente ale vietii mele simteam ca am.. libertatea de a spune "da" sau "nu" la orice mi se propune. Gandeam eu ca.. pot face orice cu viata. Viata pe care o consideram a mea. Si acum va intrebati: Dar cum adica nu e viata lui? .. Pai... simplu. Nu e. Dar nu vreau sa incep cu o intrebare, si in loc sa raspund intrebarii, sa ridic alte cateva.. ci sa raspund in scris intrebarii pe care mi-am pus`o in gand.
Pentru ca eram online, am inceput sa caut raspuns la intrebarea: De cate ori a spus Isus "nu". Nu am gasit raspuns. Dar a spus de cateva ori nu.. cand a fost ispitit, au fost 3 dati. In Matei 8, versetul 22 a spus cu alte cuvinte, nu te du sa iti ingropi tatal, ci urmeaza-Ma. Alt "nu". Isus a refuzat-o pe Marta cand i-a spus ca trebuie sa o ajute Maria la treburile din casa, dar El a zis ca ea si-a ales deja partea buna.. A spus un "nu" referitor la vremurile pe care oamenii nu trebuie sa le stie.. I-a spus "nu" lui Petru..
Vreau sa va spun ca Isus este exemplul meu. Am incetat sa ma mai uit la oameni, mai bogati, mai buni, mai frumosi, mai credinciosi decat mine, si sa caut in ei exemple. Si ma uit la Domnul Isus si vad ca a refuzat familia lui, pe cei apropiati, a refuzat eventuali ucenici.. Dar toate acestea El le-a facut cu un scop. Am citit si am aprofundat contextele, am incercat pe cat am putut sa observ detaliile, dar mi-am dat seama ca avea un motiv pentru fiecare NU pe care L-a spus. Avea de fiecare data dreptate.. si nu a avut niciodata o urma de indoiala sau de regret pentru refuzurile pe care le-a facut.
Pentru noi, ca si oameni, firesti, este greu sa realizam pe moment cand sa spunem NU, si cand sa spunem da.
M-am gandit mult la asta.. m-am strofocat.. si intr-adevar este mult mai usor sa spun NU. Evit complicatii, evit certuri, evit discutii, evit sa ma implic, evit sa particip. Dar oare EL, exemplul de care va vorbeam, Hristosul, ce ar fi spus in locul meu?!

Ca si incheiere, o sa va povestesc, cu cuvintele mele o poveste din Biblie.. si sper ca prietenii mei, care INCA nu Il cunosc pe Isus sa simta ceva..:

La inceputul lucrarii lui Isus pe pamant, Isus a vizitat casa lui Simon Petru, unde a vindecat-o miraculos pe soacra lui Simon Petru si a altor oameni bolnavi si posedati de duhuri. Si pentru ca Simon Petru vazuse acele vindecari era putin socat, si simtea sfintenia lui Isus, dar totusi nu stia ce sa creada.
In alta zi, Isus se afla langa un lac (Ghenezarat), si pentru ca era imbulzit i-a spus lui Simon sa departeze barca de la mal. Dupa un timp i-a spus sa arunce navoadele ca sa prinda peste. Simon Petru a ezitat pentru ca toata noaptea fusese la pescuit si nu prinsese nimic, dar a fost de acord spunand "Dar la cuvantul Tau, voi arunca mrejele". In navoade s-au strans atati pesti incat 2 barci au fost umplute. Cand Simon a vazut lucrul asta era coplesit. Si-a dat atunci seama cat de Sfant era Isus, si s-a simtit slab. Imaginati-va: Simon Petru, un om normal, cu greseli umane, cu defecte umane, si acolo, in fata lui, stand in picioare era ISUS, FIUL LUI DUMNEZEU. Nu a mai putut rezista, era cazut pe genunchi si probabil, fiind in agonie, i-a spus lui Isus: „Doamne, pleacă de la mine, căci sunt un om păcătos.”
Isus l-a refuzat, spunandu-i ca NU va pleca, si ca va face din el un pescar de oameni.

ISUS NU TE VA REFUZA NICIODATA, daca ii recunosti maretia, sfintenia si plinatatea pura. Fii sincer, acolo unde nu te vede nimeni daca iti este rusine, si roaga-te lui Dumnezeu.

Nu promit ca voi spune da de fiecare data. Dar promit ca ma voi intreba "Ce ar fi spus Isus" in locul meu?

Comenteaza
aici
\/


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentati aici..