luni, 9 ianuarie 2012

Promisiuni.

Doua cuvinte nu fac un ban. Cuvintele mari de fapt, produc finante pentru a te intretine, daca ai parte de publicitate, de inspiratia necesara si de cititori. Dar acum nu vreau sa vorbesc despre astfel de cuvinte, ci de cuvintele pe care ni le dam, promisiunile pe care le facem si nu ni le tinem.
Exista oameni care spun: Iti dau cuvantul meu de onoare ca fac "cutare lucru". Si il fac. Exista alti oameni care spun exact acelasi lucru si nu il fac. Oameni care promit, si se tin de promisiune si oameni care promit si nu se tin de promisiune.
Problema ar fi una minora daca, cuvantul dat, sau promisiunea facuta ar fi facuta catre sine. Pentru ca ar fi stiut de la bun inceput ca au sau nu au de gand sa isi tina cuvantul. Dar in momentul in care faci o promisiune, si o faci fata de o alta persoana, lucrurile se agraveaza. Persoana aceea, se poate baza pe ce spui, poate pune incredere, poate astepta ceva. O persoana poate fi dezamagita, se poate intrista, iar la o scara mai mare, pentru promisiuni mai importante, o persoana poate fi distrusa.

Dar cui ii pasa, atat timp cat tu nu patesti nimic si tu esti bine, nu?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Comentati aici..